• +40 742 007 840
  • contact@myhimalaya.ro

Blog

Depozitarea corecta a ceaiului in propria casa

Depozitarea corecta a ceaiului in propria casa – un subiect care pare simplu, dar de multe ori nu este! Ceaiul este un produs deshidratat, cu un continut mic de apa si cu ...
19 02, 2015

Gyokuro – cel mai apreciat si cel mai scump ceai japonez

Se stie deja faptul ca ceaiul a fost descoperit de chinezi, dar japonezii l-au dus la nivel de arta. Poate niciun ceai nu exprima mai clar aceasta idee precum o face ceaiul ...
03 02, 2015

Tot ce nu stiai despre ceaiul alb – cel mai rar, cel mai scump, cel mai pretios, cel mai sanatos tip de ceai

Ceaiul alb este cel mai rar, cel mai scump  si cel mai pretios ceai obtinut din planta de ceai Camellia Sinensis. Acest tip de ceai este si cel mai bogat in antioxidanti ...
19 01, 2015

O ceainarie boema…boema – Bohemia Tea House

O ciocolata de casa minunata cum rar mai gasesti, prajituri de casa ca la bunica, ceaiuri parfumate, un decor boem, acorduri line ce rasuna de la Conservatorul Bucuresti, gazde primitoare si zambitoare, ...
23 07, 2014

Seturi de ceai pictate manual by Porphyras

Brandul romanesc Porphyras si-a prezentat produsele la New York Tabletop Market (aprilie 2014), cel mai mare targ de design de pe piata nord-americana. Evenimentul, cu o traditie impresionanta de 40 de ani, ...
20 05, 2014

Cofeina din ceasca de ceai si de cafea

In ultima suta de ani, putini alcaloizi au beneficiat de o asemenea atentie din partea cercetatorilor precum cofeina din cafea si ceai. Cercetarea s-a indreptat in special in directia beneficiilor aduse sanatatii ...
12 03, 2014

Comunicat de presa Tea Forté – Colectia NOIR™

NOIR™ de la Tea Forté – o invitatie seducatoare pentru pasionatii de cafea si iubitorii de ceai Tea Forté prezinta NOIR™ – o colectie pretioasa de ceaiuri negre, cu gust intens, create ...
12 03, 2014

Pu – Erh – Ceaiul Vietii, Ceaiul Miracol, Ceai Pu Erh

 Numele de Pu-Erh (sau Pu’er, Simao, Puer, sau Pu-er) vine de la regiunea Pu’er de langa Simao, Yunnan, China. Iar Yunnan este cu siguranta Mecca ceaiului! Astazi, cand spui Yunnan spui Pu ...
02 03, 2014

Pasiune pentru ceai si design interior – Alina Pescaru, proprietar ceainarie Green Tea

“As avea o dorinta…sa fie din ce in ce mai multi cei carora sa nu le lipsesca ceaiul de pe masa, iar de la masa sa nu le lipseasca oamenii dragi!” Alina ...
22 02, 2014

42 de curiozitati despre ceai

Tot ce probabil NU STIAI despre CEAI: Uimitoarea planta Camellia Sinensis si tarile producatoare de ceai 1. Mai mult de trei miliarde de cesti de ceai sunt consumate zilnic in intreaga lume. ...
11 02, 2014

Despre piata de ceai din Romania. De vorba cu reprezentantul ROMNEDINVEST S.R.L, Cristian Dragotoniu

Interviu cu reprezentantul ROMNEDINVEST S.R.L, Cristian Dragotoniu MyHimalaya: ROMNEDINVEST este importator de ceai pentru piata din Romania. Povestiti-ne putin despre business-ul dumneavoastra.  De cat timp sunteti jucator pe piata si cum ati ...
05 02, 2014

You are a tea away from happiness – Ceainaria Joie de Vivre – Bucuresti

Interviu cu Stefania Bujor, proprietar al Ceainariei Joie de Vivre « Cred cu tarie ca oricine trece pragul unei ceainarii trebuie sa fie deschis pentru o noua experienta. Daca este novice, ii ...
02 02, 2014

Sunatoarea – o planta medicinala miraculoasa

„Se poate afirma ca epoca moderna a Sunatoarei abia acum incepe” – Ovidiu Bojor, Doctor in Farmacie, Membru al Academiei de Stiinte Medicale Sunatoarea (sau Pojarnita), gingasa planta medicinala cu gust placut ...
26 01, 2014

Cartea Ceaiului de Okakura Kakuzō

“Fiecare noua ceasca de ceai are propria individualitate, e rezultatul unei armonii irepetabile intre apa si foc, intruchipeaza o traditie unica, are o poveste de spus, care e numai si numai a ...
20 01, 2014

Ceai Nights in Paris la Ceainaria ArCuB – Bucuresti

Interviu cu Laura Jurila – reprezentant Ceainarie ArCuB MyHimalaya si-a propus ca in 2014 sa deschida usa celor mai frumoase ceainarii (pentru inceput din Bucuresti) si sa le afle POVESTEA. Sa afle si ...
17 01, 2014

O planta – Camellia sinensis, mai multe tipuri de ceai

Ceaiul se obtine din infuzarea frunzelor plantei Camellia sinensis, iar in functie de gradul de oxidare al frunzelor, se pregatesc 6 categorii de ceai principale: ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul oolong, ceaiul ...
07 01, 2014

Beneficiile ceaiului verde

“La inceput, ceaiul a fost medicament, insa cu timpul a devenit bautura reconfortanta”. Astfel incepe Okakura Kakuzō “Cartea Ceaiului”*, lucrarea sa de referinta. De mai bine de 5000 de ani, chinezii considera ...
17 12, 2013

Ce este ceaiul?

Ceaiul este un dar al naturii de care se bucura astazi peste jumatate din populatia lumii. Gustul placut si proprietatile exceptionale ale ceaiului l-au transformat in a doua cea mai consumata bautura din ...
04 12, 2013

Diferenta dintre ceai si infuziile de plante medicinale

Medicul trateaza, insa Natura vindeca – Hippocrate Primul lucru pe care doresc sa il lamuresc inca de la inceputul acestui articol este diferenta dintre ceai si infuziile de plante medicinale. Asadar, ceaiul ...
17 11, 2013
Ceremonia Ceaiului

Chanoyū – demonstratie de Ceremonia Ceaiului la Carturesti

O noua demonstratie de ceremonia ceaiului – Chanoyū a avut loc in Bucuresti, de data aceasta la Libraria Carturesti Verona, ieri, 28 octombrie 2011. O veritabila demonstratie de Chadō  – ceremonie a ...
29 10, 2013
chanoyu tea and coffee festival

Chanoyu la Cafeneaua Tete A Tete in cadrul Tea & Coffee Festival 2013

Intre 14 si 20 octombrie 2013 Bucuresti a gazduit a Cincea Editie a Festivalului Ceaiului si al Cafelei – Tea & Coffee Festival 2013: www.tea-coffee.ro Iar pe 16 octombrie 2013, Cafeneaua Tete ...
21 10, 2013